Sterilizarea animalelor, la orice vârstă, este o procedură absolut necesară pentru sănătatea acestora. În clinicile The Vets, aceasta se realizează în condiții de maximă siguranță, cu cât mai puțin stres post-operator pentru el. Nu ezita să îți sterilizezi animalul de companie! Cere sfatul medicului veterinar despre momentul oportun pentru a realiza această intervenție.

Ce este sterilizarea și ce presupune?

Sterilizarea, care poate purta și denumirea de castrare, este o procedură în urma căreia animalul nu mai are capacitatea de a se reproduce. Așadar, este vorba despre o operație / un act chirurgical prin care sunt înlăturate organele sexuale feminine și masculine la câini și pisici, respectiv ovarele (ovariectomia), uterul (ovariohisterectomia) sau testiculele (orhidectomia).

Diferența dintre sterilizare și castrare

Sterilizarea și castrarea sunt proceduri care diferă în funcție de sexul animalului. În cazul femelelor, vorbim despre sterilizare, o intervenție puțin mai complexă. Aceasta se realizează sub anestezie generală și presupune realizarea unei incizii în zona abdomenului și îndepărtarea organelor sexuale.

Castrarea este procedura realizată în cazul masculilor. Ea necesită, de asemenea, anestezie generală, însă se realizează doar îndepărtarea testiculelor, fără alte incizii.

Avantajele sterilizării

Sterilizarea câinilor și a pisicilor are beneficii esențiale  pe termen lung pentru sănătatea animăluțelor. Cel mai important risc pentru animalele nesterilizate îl reprezintă neoplaziile, adică tumorile pe care pisica sau cățelul tău le poate dezvolta, periculoase și dacă sunt benigne, dar cu potențial letal dacă sunt maligne. Tocmai de aceea se recomandă sterilizarea timpurie.

 

Pe lângă beneficiile clare pentru sănătate, animalul poate suferi și o serie de schimbări de comportament în urma sterilizării. Acesta poate deveni mai prietenos și mai docil, atât cu alte animale, cât și cu stăpânii sau cu persoanele străine. 

 

În plus, obiceiurile mai puțin plăcute, asociate cu perioada căldurilor, vor dispărea (miorlăitul excesiv, perioada de menstruație, stările de agitație, marcarea teritoriului, atragerea masculilor din vecinătate, luptele între aceștia).

De ce să alegi The Vets pentru sterilizarea animalului tău?

Este important de știut că, deși sterilizarea / castrarea, reprezintă în sine o intervenție chirurgicală cu riscuri minime pentru câine sau pentru pisică este nevoie, totuși, ca aceasta să fie efectuată de o echipă de medici specializați, cu experiență. Astfel, se pot evita complicații precum infecții sau înlăturarea incompletă a organelor sexuale, ceea ce poate duce, pe viitor, la probleme de sănătate. 

În clinicile The Vets, beneficiezi nu doar de dotările performante utilizate în cazul oricăror intervenții de chirurgie veterinară, disponibile inclusiv pentru sterilizarea câinilor și pisicilor, dar și de experiența medicilor noștri, care lucrează după protocoale specifice, validate internațional.

Cum te poți programa la noi?

Sterilizându-ți animalul de companie, poți evita sarcinile nedorite și poți contribui și tu la limitarea abandonului puilor de câine sau pisică. Procedura este una destul de simplă, are riscuri minore și va aduce multe beneficii atât pentru animăluț, cât și pentru tine. Fă acum o programare!

Alege una dintre clinicile The Vets unde dorești să beneficiezi de serviciile de sterilizare și programează-te fie la telefon, fie prin intermediul formularelor de aici. 

🔴 The Vets 13 Septembrie – Calea 13 Septembrie 137, bl. T1C, parter, tel: 0738438387
🔴 The Vets Barbu Văcărescu – Strada Barbu Văcărescu 11, tel: 0758438387
🔴 The Vets Vietatis – Strada Agricultori 128 Bis, tel: 0314022300
🔴 The Vets Hera’s – Bd. Bucureștii Noi nr. 68, tel: 0722364618