Consultații veterinare în clinicile The Vets – programează-te online

Animăluțul dumneavoastră nu se simte prea bine? Vreți să vă asigurați că starea lui de sănătate este bună? Suferă de o boală cronică? Faceți acum o programare, iar medicii noștri cu experiență internațională îl vor putea consulta, îi vor pune un diagnostic cert și vor recomanda un tratament potrivit!

Când ar trebui să mergeți cu animalul  la o consultație?

Consult de rutină

Este recomandat ca, în mod periodic, să veniți cu animalul la veterinar pentru un consult de rutină. Astfel, puteți verifica dacă starea de sănătate a acestuia este bună și puteți depista eventuale afecțiuni aflate în stadiu incipient sau alte probleme ale căror simptome nu sunt foarte evidente.

Ar trebui să apelați o dată pe an la un control de rutină pentru animalul dumneavoastră. Însă, dacă acesta este pui sau senior, ar putea fi necesare consulturi mai dese. Veniți cu animalul la clinică, iar medicii vă vor spune cât de des ar trebui să reveniți.

Anumite simptome

Dacă observați că este ceva în neregulă cu animăluțul, aduceți-l imediat la veterinar. Orice schimbare de comportament ar putea indica prezența unei probleme. Dacă acesta dă semne că ar avea dureri, se deplasează cu dificultate, este apatic, refuză mâncarea sau apa, vă așteptăm în clinicile noastre.

Uneori, este posibil ca animalul să nu sufere de o afecțiune, deși comportamentul său ar putea părea ciudat. Însă, este recomandată o consultație pentru a exclude orice suspiciuni și pentru a administra la timp orice tratament necesar.

Cum vă pregătiți tu și animalul pentru consultație

Înainte de a merge la veterinar, este important să aveți pregătite toate informațiile care ar putea fi de ajutor pentru medic. Acesta va dori să știe ce simptome a avut animalul. Țineți cont de orice fel de semne. Ce ați observat? Cum i s-a schimbat comportamentul? Mănâncă? Bea apă? Vă recomandăm să fiți foarte atent la toate manifestările animăluțului, poate chiar să le notați, și să le descrieți în detaliu medicului veterinar.

În drum către clinică, animalul ar trebui să se simtă cât mai confortabil, pentru a diminua cât mai mult o posibilă teamă de veterinar. Folosiți o cușcă specială sau un alt spațiu în care acesta să fie protejat și asigurați-vă că nu este deranjat de trafic, zgomote puternice sau alți factori care ar putea provoca și mai multă anxietate.

Cum decurge o consultație veterinară la The Vets?

Consultațiile veterinare din clinicile The Vets București presupun, în primul rând, o discuție detaliată cu stăpânul despre simptomele animalului și istoricul său medical. Apoi, medicul va consulta amănunțit pacientul, uitându-se nu doar la problemele semnalate de către stăpân, ci și la orice altceva care ar putea indica o afecțiune.

Consultul veterinar este un proces complex, unde experiența medicului veterinar contează cel mai mult. E important ca acesta să recunoască orice semn sau simptom, să le coreleze și să pună un diagnostic corect. Dacă este nevoie, medicul va apela la investigații imagistice (ecografie, radiografii) sau la analize de sânge. Orice consultație veterinară se încheie cu recomandări de tratament, de proceduri medicale sau de monitorizare, în funcție de caz.

Cum faci o programare?

Alegeți una dintre clinicile The Vets și realizați o programare online! Procedura este una foarte simplă. Programarea poate fi realizată prin completarea unui formular în care puteți alege serviciul de care aveți nevoie, puteți detalia simptomele prezente și puteți chiar și să alegeți un medic și un interval orar în care să realizați vizita.