Radiologia permite realizarea unor investigații complexe pentru a depista prezența a numeroase anomalii și a stabili un diagnostic corect. În clinicile The Vets, poți beneficia de servicii de radiologie veterinară pentru câini, pisici și alte animale.

Ce este radiologia veterinară și ce rol are?

Radiologia veterinară este o investigație imagistică esențială pentru diagnosticul corect al afecțiunilor din zona ortopedică, traumatologică, dar și a medicinei interne sau a neurologiei. Cu ajutorul unei aparaturi de ultimă generație care funcționează pe bază de raze X, se vor prelua imagini ale oaselor, dar și ale unor organe interne. Acestea imagini vor fi apoi interpretate, astfel stabilindu-se un diagnostic al unor probleme ce nu pot fi observate cu ochiul liber.

Când sunt necesare radiografiile pentru animale?

Radiologia veterinară are o mare utilitate în domeniul ortopediei veterinare. În cazul în care animăluțul dumneavoastră a suferit o fractură, o luxație etc, radiografiile vor putea să ofere o imagine a leziunii. Radiologia are o bună aplicabilitate și în cazul în care animalul a ingerat un corp străin sau medicul are nevoie să analizeze starea unor organe interne precum plămânii, inima, ficatul. Procedura poate și să semnalizeze malformații congenitale. Cu ajutorul său, veterinarul poate stabili un plan de tratament corect. 

 

Radiologia veterinară digitală – avantaje

Radiologia veterinară oferă răspunsuri la numeroase întrebări, permițând realizarea unor investigații complexe și asigurând plasarea unor diagnostice precum diverse afecțiuni osoase sau anomalii ale organelor interne. Cu ajutorul tehnologiei digitale, imaginile preluate sunt mult mai clare, iar acestea pot fi prelucrate și analizate pe calculator. Astfel, diagnosticul poate fi plasat cu o mai mare acuratețe.

Tehnologia digitală este și mai puțin invazivă. Expunerea la raze X poate fi periculoasă, însă aceste aparate folosesc o doză mult mai mică de radiații. Așadar, nu va trebui să vă faceți griji cu privire la animăluțul dumneavoastră.

De ce să alegi clinicile The Vets pentru radiografii veterinare?

În cazul radiologiei veterinare, există două componente esențiale: acuratețea și performanța aparatelor folosite pentru imagistică, la care se adaugă experiența medicului care interpretează rezultatul. 

Pentru radiologie veterinară în București, la clinicile The Vets găsiți atât aparate de ultimă generație, digitale, cu nivel minim de expunere la radiații, precise și cu o imagine clară și detaliată, precum și o echipă de medici cu experiență și pregătire la standarde internaționale, care interpretează rezultatele și stabilesc planul de tratament, conform unor protocoale medicale moderne.

Cum te poți programa la noi?

Alege clinica The Vets cea mai apropiată și fă acum o programare!

Alege una dintre clinicile The Vets unde dorești să beneficiezi de serviciile de radiologie și programează-te fie la telefon, fie prin intermediul formularelor de aici. 

🔴 The Vets 13 Septembrie – Calea 13 Septembrie 137, bl. T1C, parter, tel: 0738438387
🔴 The Vets Vietatis – Strada Agricultori 128 Bis, tel: 0314022300
🔴 The Vets Hera’s – Bd. Bucureștii Noi nr. 68, tel: 0722364618