Animale exotice – consultații

Deși câinii și pisicile rămân în topul preferințelor iubitorilor de animale, din ce în ce mai multe persoane se decid să adopte animale exotice. Pentru mulți, aceasta este o alegere ieșită din comun, însă pot fi convinși și crezând că au nevoie de mai puțină atenție decât alte animale mai populare. Totuși, este important să nu le neglijezi, să te asiguri că trăiesc într-un spațiu foarte sigur și să mergi cu ele regulat la un cabinet veterinar pentru animale exotice. Vino în clinicile The Vets sau în spital și te vom putea ajuta să ai grijă de prietenul tău necuvântător, indiferent de specia sa!

Când ar trebui să mergi cu animăluțul tău exotic la consultație?

Aceste animale au nevoi diferite față de o pisică sau un câine, iar comportamentul și reacțiile lor vor fi și ele diferite. În general, în cazul acestora, nu putem vorbi despre aceleași manifestări când vine vorba despre o problemă medicală. Dacă apare o problemă, șansele sunt să nu apară simptome clare care să semnaleze afecțiunile. Vorbim despre viețuitoare sensibile, care se pot îmbolnăvi ușor dacă nu sunt îngrijire corespunzător. De aceea, pentru a evita neplăcerile și a depista din timp orice problemă, este recomandat să vizitezi un cabinet veterinar pentru animale exotice la fiecare 3 sau 4 luni. Dacă observi orice fel de modificare a stării lor fizice, adu-le de urgență la o consultație veterinară!

Care sunt cele mai populare animale exotice de companie?

Persoanele care se decid să adopte astfel de animale mai neconvenționale optează deseori pentru prieteni precum șerpi, iguane, tarantule, dar și broaște țestoase, papagali, pești exotici sau șinșile.

Cum te programezi la noi?

Alege una din clinicile The Vets sau spitalul, pentru a te asigura că acestea nu au de-a face cu probleme de sănătate. Ne poți contacta telefonic sau poți accesa pagina de programări, unde poți completa un formular după alegerea clinicii aflate în apropiere de tine!