Emiterea pașaportului pentru animalele de companie

Pentru a putea călători în străinătate cu animalul tău de companie, este necesar ca acesta să poată fi identificat. Așadar, acesta va trebui să aibă acte de identitate la fel ca orice alt călător, deci va trebui să aibă un pașaport pentru animale de companie. În clinicile The Vets sau în spital, putem emite astfel de pașapoarte care îți vor permite să pleci în vacanță cu animăluțul tău și să puteți intra legal pe teritoriul altor țări.

Când ai nevoie de pașaport pentru animalul tău?

Pașaportul pentru animale este un act obligatoriu pentru a putea ieși din țară cu un animal de companie, dar și pentru a intra pe teritoriul altor țări. Acesta va fi solicitat și în aeroport, înaintea unei călătorii cu avionul, dar și la vamă, în momentul în care părăsești o țară și intri pe teritoriul alteia cu mașina. Cu ajutorul acestui act, animalul va putea fi identificat, așadar conține o serie de informații importante.

Aceste informații cuprind datele personale ale proprietarului, datele medicului care a eliberat pașaportul, precum și detalii care permit identificarea animalului. Vorbim despre o descriere a acestuia, dar și numărul microcipului. O condiție obligatorie pentru eliberarea actului este microciparea animalului de companie. La câini, procedura este obligatorie și presupune și înscrierea animalului în Registrul Evidenței Câinilor cu Stăpân, unde vor fi adăugate și datele proprietarului. La pisici, nu există un astfel de registru, dar numărul microcipului va trebui înscris în pașaport pentru identificare.

Pașaportul pentru animale va cuprinde și informații legate de vaccinurile realizate, deparazitări interne și externe și alte tratamente. Acestea vor atesta faptul că starea de sănătate a animalului este bună, că nu suferă de boli și că poate călători fără probleme.

Pentru ce animale de companie emitem pașapoarte?

Aceste acte de identitate se pot emite pentru câini și pisici, dar și pentru dihori domestici. Pentru alte animale de companie, precum rozătoare, iepuri, păsări, pești sau reptile, va trebui verificată individual legislația țării vizitate sau a țărilor în care vă veți afla în tranzit pentru a vedea care sunt reglementările în vigoare cu privire la acestea.

Prețul pașaportului pentru animalele de companie

Te invităm să ne contactezi și îți vom putea comunica un preț exact în funcție de nevoile animalului tău.

Condiții de călătorie în străinătate pentru animalele de companie

Principala cerință pentru ca animalele să poată părăsi țara este pașaportul. Pe lângă identificarea animalului, acesta va oferi și informații cu privire la starea sa de sănătate. Va fi obligatorie și includerea unei vize a medicului veterinar, care să ateste faptul că acesta este clinic sănătos și poate călători în siguranță. Viza va trebui emisă cu cel mult 48 de ore înainte de plecare. De asemenea, animalul va trebui să fie deparazitat extern și intern, iar această informație să fie inclusă în pașaport.

Este important și ca animalul să fi urmat schema completă de vaccinare. Așadar, acesta trebuie să aibă o vârstă mai mare de 3 luni, vârstă de la care poate urma toate vaccinurile necesare.

Cum te programezi?

Accesează pagina de programări și selectează clinica aflată cel mai aproape de tine. Apoi, poți accesa formularul sau ne poți contacta telefonic pentru a te programa. Vino în clinicile The Vets sau în spital pentru pașaport și orice alte nevoi are animăluțul tău!