Carnet de sănătate pentru câini, pisici și alte animale de companie

 

Animăluțele noastre au nevoie de multă atenție și îngrijire pentru a duce o viață cât mai lungă. De aceea, este important să le monitorizezi îndeaproape starea de sănătate și să realizezi periodic o serie de proceduri. Pentru a ține evidența acestora mai ușor, ai nevoie de un carnet de sănătate pentru animale de companie. Acesta îi va oferi informații prețioase medicului veterinar și este important ca toate animalele să aibă unul.

Ce este carnetul de sănătate pentru animale?

Carnetul de sănătate este un document pe care este important ca orice stăpân de animale să îl dețină. Acesta oferă informații cu privire la o serie de proceduri de profilaxie pe care animalul trebuie să le urmeze, dar poate ajuta și la identificarea animalului și a stăpânului. Așadar, acesta poate atesta faptul că au fost urmate anumite proceduri. În general, se recomandă emiterea acestui carnet în jurul vârstei de 6-8 săptămâni, atunci când se realizează primele vaccinuri. Momentul exact al emiterii variază în funcție de specie și de situația fiecărui animal.

Ce informații conține?

În interiorul carnetului de sănătate pentru animale, se pot găsi următoarele informații:

  • Numele animalului;
  • Date despre specia, rasa, aspectul său fizic sau data nașterii (exactă sau estimată);
  • Seria microcipului (la câini, microciparea este obligatorie, la pisici trebuie realizată pentru a fi posibilă emiterea unui pașaport sau dacă stăpânul o dorește);
  • Date despre stăpân (nume, adresă, număr de telefon);
  • Informații cu privire la vaccinări: tipurile de vaccinuri (carnetul de sănătate pentru animale este important deoarece poate dovedi realizarea vaccinului antirabic) și data la care au fost realizate;
  • Data la care se realizează deparazitările interne și externe;
  • Alte informații medicale importante: afecțiuni de care suferă animalul, posibile alergii, alte proceduri sau intervenții chirurgicale (de exemplu, dacă animalul a fost sau nu sterilizat).

Medicul veterinar este singurul care poate adăuga însemnări în carnetul de sănătate al animalului.

Când ai nevoie de el?

Este important să ai carnetul de sănătate cu tine de fiecare dată când aduci animăluțul la veterinar. Astfel, medicul poate verifica oricând informații importante legate de starea sa și de procedurile urmate. De asemenea, carnetul este necesar pentru eliberarea unui pașaport pentru animalele de companie. Acesta din urmă trebuie să conțină informații referitoare la vaccinări și deparazitări, informații ce vor fi prezente în carnetul de sănătate.

Cum îl obții?

Carnetul de sănătate pentru animale se emite doar în cadrul cabinetelor veterinare, de către un specialist. Vino în clinicile The Vets sau în spital cu animăluțul tău și vei putea obține rapid un astfel de document.

Carnetul de sănătate pentru câini și pisici – preț

În funcție de nevoile animăluțului tău de companie și de recomandările veterinarului, îți vom comunica prețul final odată cu încheierea consultației sau după o discuție preliminară.