Sterilizarea, la orice vârstă, este o procedură necesară pentru animăluțul tău. O facem în condiții de maximă siguranță, cu cât mai puțin stres post-operator pentru el. 

Sterilizarea câinilor și a pisicilor are beneficii esențiale pentru sănătatea, pe termen lung, a animăluțelor.  Cel mai important risc pentru animalele nesterilizate îl reprezintă neoplaziile, adică tumorile pe care pisica sau cățelul tău le poate dezvolta, periculoase și dacă sunt benigne, dar cu potențial letal dacă sunt maligne.

Ce înțelegem prin sterilizare sau castrare? Este vorba despre o operație / un act chirurgical prin care sunt înlăturate organele sexuale feminine și masculine la câini și pisici, respectiv ovarele (ovariectomia), uterul (ovariohisterectomia) sau testiculele (orhidectomia).

Este important de știut că, deși sterilizarea / castrarea, reprezintă în sine o intervenție chirurgicală cu riscuri minime pentru câine sau pentru pisică este nevoie, totuși, ca aceasta să fie efectuată de medici specializați, cu experiență, pentru a evita complicații precum infecții sau înlăturare incompletă a organelor sexuale, ceea ce poate duce, pe viitor, la probleme de sănătate. 

În clinicile The Vets, beneficiezi nu doar de dotările performante în cazul oricăror intervenții chirurgicale, inclusiv sterilizare câini sau pisici, dar și de experiența medicilor noștri, care lucrează după protocoale specifice, validate internațional.