Credem că cel mai important lucru pentru sănătatea și starea de bine a unui animal este ca stăpânul lui să îi acorde timp, atenție, îngrijire și multă, multă dragoste.

Se întâmplă să ne luăm un animal de casă fără a ne da seama cu adevărat câtă atenție are nevoie micuțul nostru. Vedem un puiuț simpatic și nu ne dăm seama că va avea nevoie de timpul nostru, că nu îl putem lua pe post de bibelou și eventual să ne mai jucăm cu el din când în când, atunci când avem timp.

Astfel, vedem din nefericire căței care stau toată ziua singuri acasă și ies poate 10 minute dimineața și 10 seara pentru nevoile esențiale. Nu are nimeni timp să se joace cu ei, să-i plimbe, să îi ducă în parc, să le arunce mingea sau să îi stimuleze intelectual, prin dresaj sau jocuri. Sau, și mai rău, petrece toată ziua legat în curte, cu câte un castron de mâncare aruncat din când în când.

Pisicile sunt mai independente, e adevărat, dar asta nu înseamnă că ele nu au nevoie de atenția noastră. Să ne jucăm cu ele, să le mângâiem, să fim atenți la cele mai mici semne, să petrecem timp cu ele.

Dacă nu le acordăm suficientă atenție și nu îi asigurăm de iubirea noastră prin prezență și interacțiune, animăluțele pot dezvolta inclusiv probleme de sănătate. Nu ați văzut niciodată câine sau pisică bolnăvioare de la stres?

Mai mult decât atât, este foarte importantă monitorizarea animalului. Dacă noi petrecem puțin timp cu el și nu suntem atenți, putem trece cu vederea semne că acesta nu e bine, că are o stare generală proastă, că nu mănâncă sau că, de exemplu, urinează cu sânge.

La The Vets, punem mare accent pe colaborarea cu stăpânul. El este cel care trebuie să îl monitorizeze zi de zi, să îl îngrijească, să vină la noi când apare o problemă și să ne poată da toate detaliile. Tot el este și cel care trebuie să îi administreze tratamentul după schema stabilită și să se asigure că totul merge bine. Colaborăm pentru sănătatea animăluțului tău!