Dacă vrei să aduci în casa ta un animal de companie, trebuie să te gândești bine dacă familia ta este pregătită pentru acest pas. Un animal de companie reprezintă o responsabilitate, iar dacă vrei să adopți un câine pentru copilul tău, va trebuie să ții cont de nivelul de implicare al tuturor membrilor familiei, dar și de personalitatea câinelui. Iar în această situație, rasa cățelului este un detaliu important. Așa că iată câteva rase de câini potrivite pentru familiile care au copii.

Bulldog englez

Bulldogul englez se numără printre rasele recomandate pentru familiile care au copii, fiindcă este un câine cu dimensiuni reduse, cu o atitudine loială și prietenoasă. În general, bulldogii englezi sunt destul de docili așa că pot fi dresați ușor. În plus, aceștia sunt foarte protectori cu toți copiii, apărându-i de diferite pericole. Însă, trebuie să iei în considerare ca această rasă nu este una extrem de jucăușă, având un nivel scăzut de energie, așa că plimbările lungi nu ar fi indicate.

Golden Retriever

Câinii din rasa Golden Retriever sunt extrem de blânzi, jucăuși și atenți cu persoanele din jurul lor. Tocmai de aceea sunt o alegere potrivită pentru familiile care își doresc un câine pentru copiii lor. Însă, trebuie să ții cont că un Golden Retriever este un câine care are nevoie de mișcare, așa că juniorii se vor bucura cu siguranță să se joace alături de el. În același timp, un Golden Retriever este extrem de isteț, așa că poate fi dresat extrem de ușor.

Beagle

Dacă ai un copil care adoră să facă multă mișcare și are mereu poftă de joacă, atunci ai putea alege pentru el un partener pe măsură. Iar un câine din rasa Beagle ar fi alegerea ideală fiindcă acești câini de vânătoare sunt extrem de curioși, energici și activi. 

Labrador

Prin natura sa docilă, loială și jucăușă, câinele Labrador știe să se facă iubit extrem de ușor de către toți cei din jur, dar și să îi protejeze pe cei dragi. În general, Labradorul are nevoie de mult spațiu pentru a-și consuma energia, așa că această rasă este potrivită pentru familiile care locuiesc într-o casă cu o grădină mare. Labradorii se atașează ușor de copii și îi protejează întotdeauna.

Collie

În general, câinii din rasa Collie sunt ideali pentru familiile care locuiesc la casă, pentru că aceștia au nevoie de spațiu pentru a-și putea consuma energia. În general, câinii Collie se împrietenesc ușor cu toți copiii, pentru că le place să se joace și să alerge toată ziua și au mereu multă energie. În plus, un Collie este extrem de inteligent, ascultător și poate învăța rapid comenzile stăpânului. 

Pudel

Dacă locuiești la apartament și îți dorești un câine blând și iubitor, care să devină cel mai bun prieten al copilului tău, atunci alegerea potrivită ar fi pudelul. Câinii din aceasta rasă adoră copiii și se împrietenesc ușor cu ei, fiind mereu sociabili și docili. În plus, câinii din rasa pudel nu sunt niciodată agresivi și sunt exemplul clar de drăgălășenie. 

Ciobănesc german

Deși câinii din rasa ciobănesc german sunt cunoscuți ca fiind câini de pază, aceștia sunt extrem de blânzi cu juniorii. Atunci când un astfel de câine crește de mic în sânul familiei, acesta poate deveni extrem de protector față de copii, fiind un animal loial și iubitor. Ciobănescul german este un câine foarte inteligent, cu un temperament echilibrat și cu o capacitate mare de a se adapta situațiilor noi. Câinii din această rasă preferă plimbările pline de energie, adoră să se joace și sunt foarte vocali. Cu ajutorul unui dresaj special, un ciobănesc german poate fi câinele ideal pentru o familie care are copii. Dacă îi veți oferi atenția de care are nevoie, acesta vă va răspunde însutit cu loialitatea sa.

Cocker spaniel

Rasa Cocker Spaniel englez este una dintre cele mai vechi rase de câini, avându-și originea în Spania, în secolul al XIV-lea. Având o fire prietenoasă, acești câini sunt ideali pentru familii, deoarece sunt mereu la dispoziția stăpânilor lor și adoră compania oamenilor. În plus, cockerii spaniel sunt o rasă plină de energie, sunt ușor de dresat și sunt mereu dornici să învețe lucruri noi. În ceea ce privește îngrijirea lor, trebuie să iei în considerare faptul că blana trebuie periată de mai multe ori pe săptămână și tunsă de 3-4 ori pe an. De asemenea, urechile cockerilor sunt foarte sensibile, așa că trebuie verificate regulat pentru a te asigura că sunt curate.

Setter irlandez

În general, câinii din rasa Setter irlandez adoră să se joace, așa că sunt ideali pentru familiile numeroase, cu mulți copii. Acești câini sunt foarte prietenoși, inteligenți, curioși și jucăuși, așa că au nevoie de o familie care să le acorde atenție și care să își petreacă timp cu ei. Fiind câini destul de activi, aceștia au nevoie de mișcare în fiecare zi, prin urmare plimbările lungi vor face parte din programul familiei.

Cavalier King Charles Spaniel

Câinii din rasa Cavalier King Charles sunt afectuoși, blânzi și prietenoși cu oamenii din jur, așa că pot fi un bun companion pentru bătrâni, dar și pentru copiii sensibili. Totuși, trebuie să iei în considerare faptul că aceștia nu sunt câini de pază, pentru că au un temperament blând, întâmpinând oamenii cu multă căldură. Având acest temperament plăcut, câinii Cavalier King Charles se înțeleg bine și cu alte animale, inclusiv cu pisicile, și sunt liniștiți și în timpul călătoriilor.

 

Majoritatea câinilor au un comportament liniștit față de copii, mai ales dacă aceștia cresc în sânul familiei, primind mereu atenția de care au nevoie. Totuși, dresajul are întotdeauna un rol esențial, așa că dacă vrei să adopți un câine blând și prietenos, va trebui să investești o parte din timpul tău pentru a-l dresa. 

 

De asemenea, este important să îți înveți copilul încă de la o vârstă fragedă să aibă grijă de animale, să le respecte și să le protejeze. În acest fel, relația dintre copilul tău și animalul său de companie va fi bazată pe iubire și loialitate.