La The Vets Vietatis, am avut un caz deosebit – un Boston Terrier în vârstă de doar 6 luni confruntându-se cu o afecțiune mai rară – prolaps uretral, o condiție în care mucoasa uretrală protrudează din vârful penisului.

Prolapsul uretral este cel mai frecvent întâlnit la câinii tineri brahicefalici, categorie în care se încadrează și rasa Boston Terrier. Cu toate că această afecțiune poate fi îngrijorătoare la prima vedere, echipa de la The Vets Vietatis a gestionat, ca întotdeauna, cu profesionalism, precizie și grijă acest caz. Medicii au explicat că, deși cauza exactă a prolapsului uretral nu este întotdeauna cunoscută, aceasta poate fi rezultatul excitației sexuale, a unei infecții uretrale sau a unei combinații dintre cele două. 

Echipa noastră medicală de la The Vets Vietatis, doctorii Vasile Botocică și Ștefan Mihai, a luat decizia de a interveni chirurgical pentru a corecta prolapsul, decizie necesară pentru a rezolva problema micuțului nostru prieten. Intervenția chirurgicală a fost un succes. Fotografiile de “înainte” și “după” sunt mărturii ale priceperii și dedicării celor doi medici implicați de la The Vets Vietatis.

În imaginile de “înainte”, se poate observa clar starea de prolaps, în timp ce imaginile de “după” prezintă o rezolvare completă a problemei. Puiuțul de 6 luni se află acum pe drumul spre o recuperare completă. 

Înainte

După

O parte dintre semnele de alarmă, la care trebuie să fiți atenți, sunt picăturile de sânge provenind de la prepuț sau vârful penisului. Alte simptome sunt prezența unei mase roșii sau roz la vârful penisului (după cum puteți vedea și în pozele noastre), lins excesiv sau frecare a zonei afectate,  dificultate la urinare sau disconfort. Dacă observați astfel de manifestări, e momentul să veniți la o consultație într-una dintre clinicile veterinare The Vets sau în Spitalul Veterinar – programări. După intervenție,  este important să monitorizați animalul pentru orice semn de infecție sau recidivă și să mențineți controalele regulate la veterinar.