Prima clinică veterinară din București care oferă servicii de telemedicină

Distanțarea socială este o obligație în această perioadă și cea mai bună abordare pentru limitarea răspândirii Covid-19.

Stăm acasă, dar avem și grijă de animalele noastre de companie, este credo-ul medicilor veterinari din cadrul The Vets în această perioadă.

Pentru cazurile ușoare, care nu necesită vizita obligatorie la clinică, posesorii de animale de companie din zona Bucureștiului pot folosi serviciul de telemedicină, gratuit, pentru a cere o părere avizată de la medici cu experiență internațională. Aici, vor primi îndrumări în privința tratamentului, de diete speciale sau tot ce ar mai putea avea nevoie patrupedul în această perioadă. Cazurile care necesită analize, precum și cele grave, sau urgențele, vor fi tratate tot în cadrul clinicii The Vets.

“Sunt multe momente când animalul de companie nu pare să se simtă bine și proprietarul are nevoie de părerea unui veterinar. Nu știe dacă e grav sau nu, are nevoie de o evaluare a situației pe baza unor simptome și îndrumare despre ce să facă în continuare. Acelea sunt momentele când, în situații normale, proprietarul vine la clinică. Ne alăturăm și noi eforturilor de prevenire a răspândirii pandemiei Covid-19, iar pentru oamenii care stau în casă, dar au nevoie de îndrumarea unui medic veterinar pentru animalul lor de companie, oferim serviciul de telemedicină, ca primă opțiune. Nu putem trata cazurile grave sau face o intervenție chirurgicală online, dar îi putem îndruma pe oameni în privința tratamentului ușor, a dietelor, și a unor proceduri simple. Când considerăm, în urma consultației prin telemedicină, că e o urgență, stabilim pașii următori și îndrumăm proprietarii la veterinar, totul pentru binele animalului de companie”, spune Adrian Comârzan, director medical și doctor în științe medicale veterinare în cadrul The Vets.

“Criza provocată de coronavirus ne pune pe toți într-o situație cu care nu ne-am mai întâlnit, este prima pandemie din ultima sută de  ani. Credem că în astfel de momente este important să fim solidari și ne dăm seama că doar împreună vom trece mai ușor peste acest moment. Decizia de a oferi gratuit consultații veterinare prin telemedicină este modul nostru de a fi alături de toți cei izolați la domiciliu. Bineînțeles, animăluțele noastre trebuie să treacă, și ele, cu bine peste această perioadă”, spune Radu Aronescu, unul dintre fondatorii The Vets, doctor în științe medicale veterinare.

Pe perioada stării de urgență, în afara consultațiilor gratuite oferite prin telemedicină pentru cazurile ușoare, clinica își va continua activitatea pentru analize de laborator, intervenții sau investigații care nu suportă amânare, cu un program restrâns.

The Vets este cea mai modernă și digitalizată clinică veterinară din București, care pune în centru sănătatea animăluțului, dar și confortul emoțional al stăpânului care vrea să știe că prietenul lui e pe mâini bune. Posesorul animalului de companie înțelege ce se întâmplă cu el pentru că medicii explică în detaliu actul medical. Medicii veterinari din cadrul The Vets au experiență îndelungată de lucru sau studiu în afara țării, lucrează după protocoale specifice, la standarde internaționale, căutând să afle întotdeauna cauza și nu doar să trateze doar simptomul, pentru ca animăluțul să fie cât mai sănătos pe termen lung.

The Vets se află pe Calea 13 Septembrie la numărul 137 și oferă consultații și chirurgie veterinară, analize, imagistică, cosmetică, petshop și farmacie.