Medicii noștri, la clinica The Vets 13 Septembrie, vin la cabinet cu experiența internațională acumulată în lucrul, studiul sau evenimentele la care au participat în afară țării. Vrem să aducem și la noi tot ce am învățat acolo, atât la nivel de proceduri, cât și ca atitudine și mod de lucru cu pacienții patrupezi, dar și cu prietenii lor care îi îngrijesc cu atâta dragoste.

Iată câteva dintre lucrurile pe care le-am adus “la pachet” atunci când am decis să ne întoarcem în România.

 

Transparența

La fel ca în cazul medicinii umane, și medicina veterinară are nevoie de transparență. Ce înseamnă acest lucru? Vorbim cu stăpânul animalului, îi explicăm în detaliu ce facem, care sunt rezultatele analizelor, care sunt procedurile și pașii de urmat. Îi oferim un raport medical printat și pe care îl poate accesa oricand și online, precum și un protocol de tratament clar. Nu ascundem când avem dubii și când e nevoie să investigăm mai mult și nu plecăm de la premiza că degeaba explicăm, că omul nu înțelege. E  vitală colaborarea între medic și stăpân, pentru sănătatea animăluțului. De asemenea, avem un sistem avansat de programări și dosare medicale online, astfel încât ai acces oricând la analize, rapoarte medicale, istoric de vaccinări și la tot ce ține de sănătatea patrupedului tău.

 

Protocoale de tratament

Din păcate, vedem destul de des animăluțe tratate după cum crede fiecare medic, fără a urma un protocol medical standard. În afară, am învățat importanța protocoalelor și procedurilor, care nu neglijează ci completează experiența și intuiția medicului. Astfel, știind pas cu pas ce este corect medical să facem, încercăm să minimizăm apariția situațiilor neașteptate, care pot pune la risc sănătatea animalului.

 

Colaborarea și importanța unei a doua păreri

Există situații când orice medic are nevoie de o a doua părere pe un caz complicat. Există momente când e nevoie de consultarea unui medic hiper-specializat pe un anumit domeniu, care doar asta face – de exemplu, un dermatolog sau un oftalmolog veterinar. Nu ne e teamă să o spunem pentru că am văzut, mai ales în practica din alte tari, cât de importantă este colaborarea între medici de diverse specialități atunci când sănătatea animalului primează.

 

Nevoia unui diagnostic cert

Cum spuneam, nu tratăm după ureche, nu încercăm să tratăm un simptom fără a ne uita în profunzime la cauză. Asta înseamnă că facem analize, facem investigații imagistice dacă este cazul, monitorizăm animăluțul pentru a vedea ce se întâmplă cu el. Uneori, prima vedere poate fi înșelătoare și un simptom care poate se rezolvă în câteva zile de tratament ascunde o boală cronică sau acută care, neadresată, se poate agrava.

 

Nevoia de confort, atât pentru animăluț, cât și pentru stăpân

Nici nouă nu place să mergem la doctor, nu-i așa? Ce să mai zicem despre prietenii noștri necuvântători, pentru care mersul la veterinar poate fi un stres enorm. Am învățat să luăm foarte în serios acest aspect. De aceea, de exemplu, avem sistem de programări online, pentru a scurta timpul de așteptare. Spațiul este mare și l-am împărțit astfel încât să nu fie la un loc toți cei care așteaptă la un cabinet sau altul, la analize sau la proceduri. Traseul în clinica noastră e clar, gândit pentru a stresa cât mai puțin animăluțul, iar personalul medical este atent la cele mai mici nevoi.