Caine mascul in varsta de 11 ani, schiopatura MPD tratat acasa timp de o saptamana cu analgezice si antiimflamatorii. Schiopatura insa a persistat. Uneori s-a diminuat ca intensitate dar pentru scurta durata. In cele din urma s-a efectuat Rx de pelvis, incidenta ventro-dorsala constatandu-se o fractura Halter Harris tip IV.

 

 

Pe radiografie se poate observa cum fractura ce se extinde de la nivelul placii epifizare, o traverseaza, si se continua printr-o portiune din metafiza. Interventia chirurgicala a constat in aplicarea a doua suruburi in condilul femural lateral pentru a aduce in pozitie corecta fragmentul osos desprins din femur si deplasat lateral.

 

Imagine radiologica post-operatorie pune in evidenta alinierea fragmentului osos fracturat. Pacientul a fost internat 2 zile pentru monitorizare si tratament postoperator cu analgezice si antibiotice. La externare i s-a prescris tratamentul postoperator si recomandari pentru repaus si evident recontroale periodice. Dupa aproximativ doua luni se va realiza prima radiografie pentru a aprecia momentul extragerii celor 2 suruburi.