Simpaticul Yoggi, un Jack Russell în vârstă de 14 ani, s-a prezentat în spital acum aproximativ o lună cu limfonodurile superficiale mărite în volum, abdomenul destins, membrul anterior stâng edemațiat și dificultăți în deplasare.

În urma examenelor de laborator efectuate în cadrul spitalului a fost diagnosticat cu limfom multicentric cu implicarea splinei și a măduvei hematopoietice, o formă de cancer în ultimul stadiu, V.

În urma stadializării, lucru care reprezintă evaluarea întregului organism pentru a vedea gradul de extindere a cancerului, am început protocolul terapeutic personalizat (chimioterapie, susținerea principalelor funcții ale organismului și susținerea sistemului imunitar).

Astăzi, Yoggi a bifat ultima ședință din primul ciclul de 4 săptămâni și este bucuros să vă anunțe că a intrat în remisie aproape completă. Organismul lui a tolerat bine primul ciclu de chimioterapie. A avut parte de momente bune dar și câteva mai puțin bune, prin care a trecut cu ajutorul echipei Spitalului The Vets și, desigur, al familiei, care l-a susținut la fiecare pas.

Deoarece fiecare pacient este complex și, de obicei, o patologie nu vine singură, Yoggi a beneficiat și de un protocol de analgezie și susținere pentru problemele osteoarticulare cronice. Astfel, a plecat vioi din sala de consultații spre ieșirea din spital. Dincolo de ușă îl așteaptă aventuri noi alături de familia lui minunată.

Medicina veterinară a avansat mult și ține pasul strâns cu medicina umană. În zilele de astăzi diagnosticul de cancer nu mai reprezintă întotdeauna o condamnare la moarte.

În cazul în care animăluțul dumneavoastră prezintă noduli/,,acumulări de grăsime”/umflături, pierdere în greutate, lipsa apetitului, obosește mai repede sau este apatic, este momentul pentru un control la medicul veterinar.

În cazul în care animăluțul dumneavoastră are deja un diagnostic de tumoră benignă sau malignă, puteți face o progrmare în cadrul departamentului de oncologie. Împreună vom stabili protocolul terapeutic potrivit atât pentru companion, cât și pentru familia dumneavoastră.